Trajecten

Bij Zorgmaat de Slinge vinden jeugdigen een veilige omgeving waarin ze tot rust komen en aan hun ontwikkeling kunnen werken. Zo leren de jeugdigen hun valkuilen herkennen, accepteren en het hoofd te bieden. Maar ze worden ook weerbaarder en krijgen zelfvertrouwen. Ze leren om hulp te vragen en gaan inzien dat ze de moeite waard zijn. Wij werken daarbij met begeleidingstrajecten en zorgen voor de kaders en handvatten, de jeugdigen moeten daar uiteindelijk zelf mee aan de slag gaan. Uitgangspunt is dat de jeugdige zo snel mogelijk zo zelfstandig mogelijk veilig kan deelnemen aan de maatschappij. Op het moment dat de jeugdige zich heeft ontwikkeld om zonder 24-uurs zorg verder te kunnen, bieden wij indien gewenst een ambulante na-zorgtraject in een woning waar de jeugdige dan zelfstandig gaat wonen. Het versterken van zelfregie, zelfredzaamheid en participatie staat in alle trajecten voorop.

image

Ben je tussen de 14 en 18 jaar en kun je om de een of andere reden niet thuis wonen? Maar is helemaal op jezelf wonen nog een stap te ver? Dan kun je terecht in onze fasehuis, waarbij we je helpen richting zelfstandigheid.

image

Wij zijn er voor je als je in je dagelijkse functioneren ondersteuning nodig hebt. Door onze ervaring en expertise zijn we de juiste partij om je verder te helpen, ook als je denkt dat niemand je verder kan helpen.

image

Maak je je zorgen om de ontwikkeling van jouw kind en zie je dat jouw kind bijvoorbeeld snel boos wordt of angstig is? Spijbelt hij of zij regelmatig van school of voelt jouw kind zich eenzaam of down?

image

De crisiszorg is er voor jongeren die acuut het ouderlijk huis moeten verlaten. Onze focus ligt hierbij om de situatie te stabiliseren en vanuit daar verder kijken naar passende zorg om je verder te helpen.