Bij Zorgmaat de Slinge wonen jongeren/jong volwassenen met uiteenlopende dromen en ambities. Ze wonen op onze zorglocatie in Keijenborg aan de Sint Janstraat 44-46. Hier bieden we aan 8 bewoners met een eigen woonunit, met ieder zijn eigen keukenblok en badkamer, 24-uurs zorg zodat ze hun eigen dromen en ambities waar kunnen maken. Iedere bewoner heeft zijn eigen talent en wilt vooral, zoals ieder ander, een gewoon leven leiden. Maar ze hebben ook stoornissen en of de nodige problemen. Wij geloven echter in hun kansen en mogelijkheden en de kracht om regie te nemen over hun eigen toekomst. Daar investeren we in. Samen met de bewoners en hun steunpilaren proberen we hun ambities waar te maken, zodat ze zo snel mogelijk weer de regie kunnen pakken over hun leven en mee kunnen doen in de maatschappij. We gaan daarbij uit van de kracht van de bewoners. We dagen ze uit actief regie te pakken over hun leven.
image

Hoe ziet wonen in ons Fasehuis eruit?

De woongroep

Samen met maximaal 7 andere cliënten woon je bij ons met ieder zijn eigen studio. Er zijn gemeenschappelijke ruimtes om met medebewoners te ontspannen, zoals een gameroom, sportruimte en een grote tuin. Daarnaast is er altijd een begeleider aanwezig voor je ondersteuning.

Dagelijkse routine

Zorgmaat De Slinge heeft een aantal huisregels en een dagelijkse routine. Op deze manier kun je goed met andere bewoners samenleven en weten wij waar iedereen mee bezig is en waarom. Zorgmaat De Slinge biedt een omgeving waar jij je veilig kunt voelen en waar op een respectvolle manier met elkaar wordt omgegaan. We vinden het hierbij belangrijk dat je een zinvolle daginvulling hebt. Dit kan school, (vrijwilligers)werk of dagbesteding zijn. Op het moment dat je geen daginvulling hebt, is het belangrijk dat je die zo snel mogelijk weer krijgt. Je mentor kan je daar bij helpen als dat nodig is.

Vrije tijd

Je overlegt met de begeleider wat je in je vrije tijd wilt gaan doen. Dit kan bijvoorbeeld een sport zijn en/of met andere jongeren activiteiten ondernemen. Je krijgt veel vrijheid, maar we maken wel duidelijke afspraken over wat je gaat doen en hoe laat je weer terug bent.